Masszázs rövid története

Az emberiség történetével egyidős, szinte a legősibb kezelési módszer. Földünkön a különböző kultúráknak megfelelően, valódi masszázsrendszerek alakultak ki. Egyiptom, Mezopotámia – gyógyító papok masszíroztak, gyakran füstölésekkel és fürdőkkel kiegészítve. Kínában már több mint 4000 éves múltra tekint vissza, ismerték a masszázs távolhatását is. Fontosabb személyiségek:  Hippokrates, Galenus, Avicenna már fontosnak találták a masszázst, mint gyógyító módszert, alkalmaztak alapfogásokat, leírták, hogy lázas embert tilos masszírozni. Magyarországon udvari dögönyözők végezték a masszírozást már Mátyás király uralkodása alatt.

A svédmasszázs jelenleg Európában a legelterjedtebb masszázsforma, ez az alapja a gyógy- és sportmasszázsoknak is.  A svédmasszázs fogásainak rendszerezése Pehr Henrik Ling (1776-1839) svéd vívómester nevéhez fűződik. A tanítványai körében végzett kísérletek igazolták, hogy a masszázs nélkülözhetetlen elemét képezheti a vívók eredményes felkészítésében. A sérülések kockázata jelentősen csökkelt, az izmok teljesítménye pedig láthatóan javult.

Jelentkezni lehet masszázsra: Titánia Mozgásstúdió


A masszázs élettani hatásai:

 
 

Magamról:

 

A masszázs, a gerinctréning, valamint a Pilates iránti szerelmem a sporttal kezdődött kb. 10 éve. Egy küzdősport versenyen fogalmazódott meg bennem, hogy bár a versenyzéshez nem érzek magamban motivációt, viszont a versenyzők regenerációjában szívesen részt vennék.

Így elkezdtem tanulni különböző masszázs technikákat (pl. reflexológiás talp-, svéd-, cellulit-, gyógy-, stb…) kiegészítve a kineziotape képzéssel. Hála az ülőmunkának, és a gyógymasszőri vizsgára való hosszas készülésnek, tanulásnak, elérkezett hozzám is a gerincfájdalom.

Hetekig tartó betegállomány, idegbecsípődések, fájdalom után beleástam magam a gerinctréning rejtelmeibe, ami egy nagy szerelmemmé vált.

A sport továbbra is szerves része az életemnek, jelenleg fő sportjaim a karate, terepfutás és a Pilates,  így a futóknak, karatékáknak és egyéb sportot amatőr szinten űzőknek is hatékonyan tudok a regenerációban segíteni a masszázs, a kineziotape és egyéni gerinctréning segítségével. A „Harmónia gerincprogram” mindenkinek hatékony segítség lehet, aki szívesen felállna egy kicsit a számítógép mellől, és „helyretenné” a gerincét. Illetve amit a sportolóknak is (akár futók, akár karatékák) kiemelkedően fontos lenne megérteni (és amiben Joseph Pilates messzemenően megelőzte a korát) az az elv, hogy ahhoz, hogy a végtagjaink hatékonyan és gazdaságosan mozogjanak, erős és stabil törzs szükséges. Így a mozdulatok (hasonlóan, mint a táncosoknál, akikkel Pilates rengeteget dolgozott együtt) simulékonyak és kontrolláltak lesznek, erőteljesek, mégis elegánsak. Tehát a karate, futás vagy egyéb sport rendkívül hatékony kiegészítője lehet akár a gerinctréning, akár a Pilates jellegű gerincmobilizáló és gerincstabilizáló torna.

Facebook elérhetőség

 Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑