fejléckép

Dojo

Garyo Kaku Dojo

GA: Alvó, pihenő, olyan aki még nem mutatta meg az igazi valóját(hogy hogyan is tud küzdeni)
"Elcsendesített"

RYO: sárkány
"Erő"

 KAKU:Torony
"Lakhely"


"Az elcsendesített erő lakhelye."


Dojo-nevet kapni nagy megtiszteltetés!
Nekünk megadatott, hogy a JKA egyik legjelentősebb mesterétől, akitől hosszú évek óta tanulunk!

GARYO KAKU DOJO
Egy olyan Sárkány, aki most pihen, még nem szállt fel, de ettől még félelmetes, és olyan magasságokba tud felrepülni mint egy nagyon magas torony. Dojonk, Tanaka Masahiko senseitől (JKA 8.Dan) kapta a nevét. Tanaka sensei többeknek adott dojonevet, így Mi, akik kaptunk, egy nagy Családba tartozunk így együtt.
  • 1. GARYOKAKU Dojo-Érd
  • 2. SHORYUMON Dojo-Budapest
  • 3. SYOYOKAN Dojo-Slovenia,Celje
  • 4. RYOZANPAKU Dojo-Németország
A Garyokaku Dojoban a múlt öröksége találkozik korunk Budojával, megőrizve a hagyományokat és fejlesztve azt, így továbbadva a jelen Karatékáinak
 A Garyo Kaku Dojo azzal a céllal jött létre, hogy segítse, támogassa a karate sporttevékenységet, közreműködjön annak személyi és tárgyi feltételeinek megteremtésében. A Klub célja közreműködni sportolók nevelésében, sporttevékenységében, versenyeztetésében és minden olyan tevékenységben, melyek elősegítik, illetve szükségesek ahhoz, hogy a Klub sportoló tagjai eredményesen sportolhassanak akár versenyszerűen, akár tömegsportszinten, kiemelten a karate területén.
A Klub nonprofit szervezetként számos közhasznú tevékenységnek tesz eleget: Sport, oktatás, ismeretterjesztés, egészségmegőrzés, betegségmegelőzés, rehabilitációs tevékenység, képességfejlesztés, kulturális tevékenység. A karate mint sport, természetes mozgásformáin keresztül egészségünk megőrzését szolgálja, gyerekek esetében kifejezetten betegségmegelőző és képességfejlesztő szerepkört lát el. A JKA Érd Dojo célja és egyben küldetésnyilatkozata, hogy civil szervezetként a gyakorlók számára megteremtse azt a háttérbázist, amely lehetővé teszi egy tradicionális – autentikus forrásból merítő japán alapokon nyugvó Karate-Do magas szinten történő gyakorlását, és megteremti a budokává, versenyzővé, ill. oktatóvá válás lehetőségét azok számára akik példamutatóan óhajtanak e harci művészettel foglalkozni.

Klubunk jelenlegi formájában 2005 óta működik, lehetőséget adva érdi és az érd környéki települések érdeklődőinek számára a JKA Shotokan karate edzések látogatására. 2007-ben szervezetileg kiegészültünk a veszprémi Pannon Egyetemen működődő dojoval.

Mindenkit szeretettel látunk, legyen az kicsi vagy nagy, minden korosztály megtalálja nálunk a neki való edzés lehetőséget, karate technikát és Budo spiritet.

A JKA Shotokan Karate egészét tanítjuk, és az övvizsga rendszeren keresztül kérjük számon tanítványainktól, mindenkit a szintjének megfelelően értékelve. Edzéseinken kiemelt helyet foglalnak el az alapgyakorlatok (kihon), a formagyakorlatok (kata) és a küzdelem megfelelő fokozatainak tanítása és gyakoroltatása.

Tanítványaink, edzőink rendszeresen, évente több alkalommal, magyarországi (Palóc Gasshuku, Budapest Gasshuku) és külföldi edzőtáborokban (pl. Celje, Tauberbischofsheim) vesznek részt, fejlesztik magasabb szinten tudásukat, nemzetközileg kipróbált, neves Japán Mesterek (pl. Tanaka Sensei, Sawada Sensei, Anki Sensei, Izumiya sensei stb.) irányításával. Némely tagunkat (itt akár gyerekeket is említhetnénk) személyesen is ismerik az instruktorok.

Tagjainknak, elsősorban a JKA HUNGARY SZÖVETSÉG által szervezett versenyeken, versenyzési lehetőséget biztosítunk, minden korosztály számára. 2007 óta Klubunk eredményességét az alábbi adatok jól kifejezik:

  • I. helyezés    helyezés 33 db – ebből kata 15, kumite 18 db
  • II. helyezés   helyezés 31 db – ebből kata 14, kumite 17 db
  • III. helyezés  helyezés 45 db – ebből kata 14, kumite  31db
  • IV. helyezés   helyezés 28 db – ebből kata  28 db
Edzéseinkkel komplex rendszert biztosítunk tanítványainknak, ami a Karate Do, és az egészséges életvitel jobb megértéséhez vezet. Magasabb övfokozatú karatekáinknak lehetőséget biztosítunk, hogy  megismerkedhessenek a tradicionális fegyverek használatával  (Tanto, Jo, Nunchaku, Sai, Bokken, Katana). a chi-kung, a Buddhizmus alapjaival, felkeltve érdeklődésüket a későbbi mélyebb ismeretek befogadáshoz. Dojonk Szabályzata értelmében a magasabb övfokozatokhoz kötelező edzőtáborok, és Budo ismeretek is társulnak.

A Dojo vezető edzője  Zsigmond Árpád 5.Dan és Nagy Varjas László 6.Dan .

 Sikeres regisztráció

A jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Az e-mail címedet már korábban regisztráltuk!

Az új jelszavadat e-mailben kapod meg,
kérlek ellenőrizd a postaládádat!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Próbáld később

5 percen belül egy IP címről csak egy regisztrációt fogadunk el. Kérlek próbáld újra később!
Hibás ellenőrző kód

Hibás ellenőrző kódot adtál meg, az űrlap elküldése nem sikerült.
Üres e-mail cím...

Kérlek add meg az e-mail címedet,
és próbálkozz újra!
Hibás adatok

Kérlek add meg a helyes e-mail címet
és jelszót, majd próbálkozz újra!
Hibás e-mail cím

A megadott email címmel
nincs regisztrált felhasználónk.
Sikeres módosítás

A személyes adataidat sikeresen módosítottad,
az új adatokat elmentettük.
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím már foglalt.
Kérlek adj meg egy másik e-mail címet!
Hibás e-mail cím

A megadott e-mail cím formátuma hibás,
kérlek javítsd ki!
Valamit elfelejtettél?

A regisztráció feltétele, hogy elolvasod és elfogadod
az ÁSZF-et és az Adatkezelési Tájékoztatót.

Fel↑